Mediator și punct! Incompatibilități

Este bine cunoscut faptul că adevăratele schimbări, cu potențial mare de progres, se fac în perioadele cele mai grele.

Medierea este într-o astfel de situație.
O măsură drastică, dar puternică în ce privește schimbarea și dobândirea unui statut clar în societate, este aceea în care se cere mediatorului să fie

mediator și punct!

Cum se utilizează semnul exclamării - 2021 - Știri

Ai stofă de mediator, exerciți profesii compatibile cu profesia de mediator, adică profesii care încurajează colaborarea, negocierea, medierea, orientate spre armonie, împăcare? Poți să fii și mediator!


Exerciți profesii în care contradictorialitatea este tiparul de bază, rămâi în profesia ta, oricare ar fi ea, până când te hotărăști să treci baricada. Ești competitiv, simți că trebuie să încurajezi competitivitatea, contradictorialitatea caută astfel de profesii dar nu veni în mediere decât după ce empatizezi cu ideea de colaborare, de câștig reciproc, de împărțire a beneficiului, după ce începi să te simți bine măcar cu ideea de armonie. Nu contează că nu o ai, important este s-o vrei. Se vor găsi mediatori pe care să-i alegi de mentori și poți începe să practici medierea!

Cam așa. În felul acesta, eliminăm conflictul cu orice altă profesie, în special cu cea de avocat. Cunosc avocați care spun răspicat: nu pot, nu am stofă de mediator, eu mă atașez de clientul meu și sunt de partea lui. Eu știu să fiu de partea tuturor. Un astfel de avocat, onest cu el însuși, va alege răspicat avocatura. Va veni și în mediere când simte că are de câștigat sau dacă sistemul îl obligă. El, inclusiv în mediere își va apăra clientul și va încuraja contradictorialitatea dar se va plia, dacă mediatorul are experiență și știe cum să conducă medierea.

Poți fi avocat, de profesie, dar nu poți ca în același timp să fii și mediator. De asemenea, la graniță cu medierea sunt și cele de arbitru, de negociator, etc. Cred că este necesară delimitarea clară. Să devenim hotărâți, să nu ne mai legnăm, când în luntre când pe punte. Nu mi-o luați în nume de rău. Eu, din fire, până acum ceva vreme, am fost tare nehotărâtă! Adesea a fost bine dar sunt situații în care, de vrei să definești o profesie și s-o repui pe picioare, trebuie să fii ferm.
Cred că este timpul mediatorului de vocație! Este timpul să ne asumăm o astfel de schimbare.
Acum nu suntem mai nimic. Este timpul să fim o profesie bine definită!

Mediator și punct!

Este timpul să stabilim compatibilități și să spunem răspicat care sunt profesiile incompatibile.
Să propunem Consiliului o astfel de măsură!
Vă propun să susținăm o astfel de măsură de înlăturare a incompatibilităților!
Să facem și un sondaj…

Sunt propuneri! Ce părere aveți? Sunteți gata să stabilim profesiile cu care medierea este compatibilă?
Doriți să ne definim ca profesie și s-o exercităm cu demnitate?
Atunci, să declarăm incompatibile profesiile care încurajează contradictorialitatea!

Cum se utilizează semnul exclamării - 2021 - Știri

Bine de știut:

  • nu urmăresc să obțin vreun post de conducere în afara activităților personale;
  • nu candidez la alegeri de niciun fel, nici măcar pentru Consiliul de mediere, acelea care vor urma, când vor urma; îmi stă mai bine printre mediatori; știu să impulsionez mai bine activitatea Consiliului din banca de mediator.
Medierea, cale spre armonie!

Să fim mediatori și punct!
Tu? Ce părere ai? Aștept să îmi spui cum vezi tu schimbarea!

Lasă un comentariu