Transparenţă decizională

Cap. II Transparenţă decizională. Deciziile din cadrul corpului profesional şi implementarea lor de către Consiliul de Mediere.

În contextul unor reglementări lacunare privind corpul profesional al mediatorilor şi al unor dispoziţii neclare privind modul de organizare şi de luare a deciziilor care privesc în mod direct corpul profesional, pe fondul creşterii dificultăţilor în adoptarea unor decizii comune la nivelul profesiei, Consiliul de Mediere a fost cel care, de-a lungul timpului, a luat decizii privind temele de interes major pentru mediatori, cu sau fără consultarea acestora. La acest moment, cred că este timpul ca, împreună, să identificăm un mod de luare a deciziei în cadrul profesiei, inclusiv în raport cu Consiliul de Mediere, în contextul legislativ actual.

Cum? Prin asumarea unor măsuri precum:

  • Consultarea permanentă a corpului profesional, a mediatorilor, printr-un proces de tip referendum, organizat de către noul Consiliu, cu concursul corpului profesional al mediatorilor, sub toate aspectele importante care privesc profesia.
  • Transmisiuni în direct de la şedinţele plenului Consiliului de Mediere.
  • Colaborare a membrilor Consiliului în grupuri de lucru, comisii, pe teme de interes pentru profesie, asigurând şi suportul logistic necesar.
  • Identificarea unei modalităţi de luare a deciziilor în cadrul profesiei, atât la nivelul corpului profesional ca atare, cât şi în raport cu Consiliul de Mediere.
  • Comunicare permanentă, anterior luării deciziilor cât şi ulterior.
  • Înfiinţarea comisiei de cenzori.
  • Aprobarea de buget şi execuţie bugetară anuală în cadrul Conferinţei anuale de către corpul profesional al mediatorilor.

Rezultate aşteptate?

Odată identificată şi adoptată o modalitate/un proces de luare a deciziilor în cadrul profesiei, se vor economisi multe energii şi se vor putea lua decizii importante care ne privesc pe toţi, precum cele referitoare la Statutul profesiei de mediator, referitoare la organizarea corpului profesional ori la pregătirea continuă a mediatorilor.

Cap. III Asigurarea unui cadru legislativ propice încurajării cetăţenilor de a apela la mediere.

 Declaraţie de inteţie 
Fănuţa LIŞMAN competente art. 20
Curriculum vitae Fanuta Lisman 
Dosar de candidat – Alegeri 2015
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s