Asigurarea unui cadru legislativ propice încurajării cetăţenilor de a apela la mediere.

Cap. III Asigurarea unui cadru legislativ propice încurajării cetăţenilor de a apela la mediere. Armonizarea cadrului legislativ din domeniul medierii cu Decizia Curţii Constituţionale privind informarea obligatorie.

Cu prioritate, Consiliul de Mediere să-şi exercite rolul său de reglementare în vederea armonizării Legii 192/2006 cu decizia Curţii Constituţionale privind informarea, în conformitate cu propunerile CCCP, aflate deja pe masa Ministerului de Justiţie.

Cum?

  • Continuarea demersurilor de până acum şi asigurarea unei strânse colaborări cu Ministerul Justiţiei în calitatea sa de iniţiator al legii.
  • Valorificând demersurile deja realizate până în prezent, pentru adoptarea proiectului de armonizare a legii cu Decizia Curţii Constituţionale, proiect aflat pe masa Ministerului Justiţiei.
  • Pentru modificări de ansamblu asupra legii, crearea unor grupuri de lucru dedicate, consultare şi adoptare la nivelul corpului profesional şi ulterior însuşite de Consiliu.
  • Coordonarea şi implicarea în orice demers legilativ a corpuui profesional.
  • Publicarea unor extrase ale proceselor-verbale de şedinţă care să cuprindă şi modul de luare a deciziilor în cadrul Consiliului (publicarea într-un cadru asigurat, accesibil doar mediatorilor).
  • Asigurarea efectivă a accesului mediatorilor la şedinţele publice ale Consiliului.

Când? Cu precădere, imediat ce noul Consiliu va prelua mandatul, demersurile să fie făcute oficial, împreună cu reprezentantţii desemnaţi de corpul profesional, privind corelarea Legii 192/2006 cu Decizia  Curţii Constituţionale privind şedinţa de informare.

 Cap. IV Adoptarea Statutului profesiei de mediator

 Declaraţie de inteţie 
Fănuţa LIŞMAN competente art. 20
Curriculum vitae Fanuta Lisman 
Dosar de candidat – Alegeri 2015
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s