Modificarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere

Sursa: Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 27 din data de 12 ianuarie 2011 a fost publicata Hotararea Consiliului de mediere nr. 517/2010 privind modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, aprobat prin Hotararea Consiliului de mediere nr. 5/2007.

Modificarile Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere se refera in special la formarea profesionala a mediatorilor.

Astfel, se introduce prevederea ca, pentru a asigura calitatea formarii initiale si continue a mediatorilor, Consiliul poate constitui un departament pentru calitatea formarii in mediere.

Consiliul isi acopera cheltuielile de organizare si functionare  si din taxe provenind din autorizarea programelor de formare profesionala a mediatorilor.

Alaturi de alte atributii de reglementare, Consiliul elaboreaza si adopta Procedura de autorizare a furnizorilor de formare in domeniul medierii, programa-cadru, standardul de formare a mediatorului, precum si procedurile de monitorizare, reautorizare si retragere a autorizatiei furnizorilor de servicii de formare in domeniul medierii.

De asemenea, Consiliul acrediteaza formatorii, examinatorii, evaluatorii si expertii evaluatori in domeniul medierii si ia masuri pentru asigurarea calitatii activitatii acestora.

Formarea profesionala a mediatorilor se realizeaza pe baza unor programe de formare initiala si continua, intocmite pe baza criteriilor cuprinse in standardul de formare in domeniul medierii si in standardele de formare continua, elaborate de Consiliu.

Toate programele de formare a mediatorilor respecta principiile formarii adultilor si au o structura care cuprinde maximum 30% pregatire teoretica si minimum 70% pregatire practica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s