„Medierea – mai aproape de cetățean.” Primul pas.

Joi, 09 decembrie 2010, de la ora 17.00 la ora 19.00, în urma Invitației lansate de către Asociația profesională „Colegiul mediatorilor”, a avut loc o întâlnire de lucru la sediul Consiliului de Mediere, în vederea încheierii unui protocol de colaborare între asociațiile profesionale din București.

Invitația a fost lansată către toate asociațiile profesionale de mediatori ce sunt înscrise în Registrul National al Asociatiilor profesionale ale mediatorilor.

Și pe această cale, mulțumim tuturor asociațiilor ce au răspuns invitației noastre.

În prezent, în Registrul mai sus amintit, pentru București, sunt înregistrate 6 asociații profesionale (unele nationale altele doar locale). Dintre acestea, numai una dintre asociații nu a răspuns, în niciun mod, învitației și anume: „Asociaţia Mediatorilor  Bucureşti” – al cărei președinte este domnul Alin Lupea.

Discuții favorabile, prealabile întâlnirii, au avut loc cu toate celelalte asociații de mediatori, ce sunt deschise colaborării.

Astfel, prezente la întâlnire au fost următoarele asociații:

  • Asociația Profesională Colegiul mediatorilor, asociație cu reprezentare atât națională cât și locală, a fost reprezentată prin domnul Adrian Bădilă – președinte,  Ana Bălan și subsemnata.
  • În calitate de observator, a participat și o asociație recent înființată, Asociatia Profesionala ,,MEDIERE BUCURESTI-ILFOV”, reprezentată prin dl. Constantin Ion.

Întâlnirea a fost una de succes. S-au dezbătut aspecte importante privind atât informarea cu privire la mediere, potrivit recentelor dispoziții legale deja intrate în vigoare, cât și aspecte cu privire la promovarea medierii.

Ne exprimăm încrederea că vom găsi, în scurtă vreme, acele elemente ce ne pot uni, în vederea unei conlucrări fructuoase între asociații, spre binele  cetățeanului și al profesiei de mediator.Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s