Divort prin mediere – „Mica reforma”. Informare gratuita.

„Mica reforma” intra in vigoare ! Astăzi s-a implinit termenul de 3o de zile de la care prevederile Legii 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor, supranumită „Mica reformă”, vor intra în vigoare, cu excepția dispozițiilor privind divorțul pe cale administrativă și notarială, ce vor intra în vigoare peste alte 30 de zile (teoretic, după Crăciun).

Potrivit recentelor modificari, instanta de fond va starui pentru solutionarea divortului pe cale amiabila!

Daca judecatorul recomanda medierea iar partile accepta sa se informeze cu privire la mediere, acestea vor beneficia de informare gratuita din partea oricarui mediator la care vor apela.

Dupa ce se parcurge aceasta etapa, mediatorul va elibera un proces-verbal prin care informeaza instanta cu privire la faptul ca partile au parcurs procedura de informare si mentioneaza decizia acestora de a solutiona sau nu divortul prin mediere.

In urma acestei informari, partile au urmatoarele posibilitati:

1. sa incheie un cotract cu mediatorul care i-a informat si sa intre in procedura propriu-zisa a medierii;

2. sa aleaga un alt mediator din Tabloul mediatorilor impreuna cu care sa parcurga procedura medierii;

3. sa revina in instanta, dupa etapa de informare, si sa reia procesul in fata instantei.

In urma medierii partile pot solutiona si numai o parte din cererile accesorii. Spre exemplu, sotii pot conveni, de comun acord, asupra incredintarii minorului si pensiei alimentare. Sau, pot conveni asupra partajului.

Pentru a contacta un mediator autorizat, puteți accesa Tabloul Mediatorilor de pe sit-ul Consiliului de Mediere.

Anunțuri

Un gând despre “Divort prin mediere – „Mica reforma”. Informare gratuita.

  1. stimati oameni de buna credinta. Subiectul este foarte delicat ssi sppiretele incinse Ce se urmareste de fapt? Este loc sub soare peentru toti.Dorim o lume civilizata dorim respect? atunci de ce Nu respectam dreptul omului de asi rezolva problemele? De cee trebuie sa facem trimitere la Lege si NU la Bunul simt al fiecaruia? Daca un absolvent de studii superioare (avocat)sustine ca de fapt este ssi mediator ce sa mai comentez? pot sa-i amintesc ca oricee persoana care are sstudii superioaare in orice domeniu poate deschide codul enal,codul familiei,si legile necesare pentru a solicita LEGAL cee CREDE ca i se cuvine..Daca se apeleaza la o persoana neutra care ajuta paartile sa decida singure modul de rezolvare a conflictului succesul este maxim.Conflictul se rezolva in interval de timp scurt,Instantele de judecata vor beneficia de un statut normal Nu cu ssute de dosare zilnic,oamenii nu se vor dusmanii si avocatii ot incasa ONORARII ca de fapt aici este problema asistind partile,si daca este sa amintim situatia cu in horticol asi intreba un aavocat CUM reprezinta,sfatuieste nsi apara un client intr-un proces despre soiurile de vita de vie?In incheiere asi adresa o rugaminte tuturor HAIDETI oameni buni sa colaboram sa mergem inainte si sa incercam „Sa fim NOI scimbarea pee care o dorim de fapt Va multumesc.Daca NU am fost inteleasa voi reveni cu textul Recadrat sqau Parafrazat sau voi vedea eu ce tehnici voi folosi pentru ca Acest Conflict AVOCAT-MEDIATOR trebuie sa se incheie sa bem impreuna un pahar de sampanie si sa auzim de b ine in 2011 LA MULTI ANI cu respect Mihaescu MMariana -mediator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s