Precizari ale Ministerului Muncii privind depunerea declaratiilor de contributii sociale

Sursa: Avocatnet.ro

Ministerul Muncii a venit cu o serie de precizari cu privire la modalitatea de depunere a declaratiilor privind contributiile sociale, dupa intrarea in vigoare a OUG 82/2010. Pentru informarea corecta cu privire la modul de aplicare a prevederilor OUG nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, modificata prin OUG nr.82/2010, Ministerul Muncii face urmatoarele precizari:

„Pentru a veni in sprijinul contribuabililor si pentru a preintampina eventuale situatii de genul celor generate de aplicarea OUG nr.58/2010 in luna august 2010 si in virtutea faptului ca respectul pentru cetatenii, care isi depun contributiile, reprezinta o prioritate absoluta, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a dispus adoptarea unei set de masuri concrete, care sa sprijine institutiile responsabile de implementarea acestor acte normative, respectiv Casa Nationala de Pensii(CNPAS) si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sa isi indeplineasca atributiile in conditii optime”, se arata intr-un comunicat al MInisterului Muncii.

Astfel, acest set de masuri prevede:

– Crearea la nivel teritorial a unor Puncte de lucru ale Agentiilor de Ocupare a Fortei de Munca la sediul Caselor de Pensii si ale Caselor de Pensii la sediul Agentiilor de Ocupare, astfel incat depunerea declaratiilor si incasarea contributiilor individuale atat pentru pensii, cat si pentru somaj, sa se poata face la sediul oricareia dintre cele doua institutii. in cadrul acestui Punct de lucru vor lucra persoane specializate din cadrul institutiei responsabile, astfel la Punctul de lucru al CNPAS vor activa specialisti CNPAS, iar la cel al ANOFM specialisti ANOFM. Exemplu concret: contribuabilul X din judetul Y, care se deplaseaza la Casa Judeteana de Pensii pentru plata contributiei de asigurari sociale, va putea plati si contributia de asigurari de somaj in aceeasi locatie, la Punctul de lucru al Agentiei Judetene de Ocupare deschis in sediul Casei Judetene de Pensii si viceversa.

· Prelungirea Programului de lucru cu publicul, dupa cum urmeaza:

– 20-24 septembrie 2010, pana la orele 1900;

– 25 septembrie, pana la orele 1300;

– 27 septembrie, pana la orele 1800.

· Nominalizarea unei persoane in cadrul fiecarei institutii de la nivel teritorial, care sa gestioneze comunicarea cu mass-media, astfel incat sa se poata oferi raspunsuri rapide si clare oricarei solicitari a presei.

Continuarea, va invitam sa o lecturati pe: Avocatnet.ro

Reclame

5 gânduri despre “Precizari ale Ministerului Muncii privind depunerea declaratiilor de contributii sociale

  • Multumim.

   Aveam si eu un newsletter de la tine dar nu mai functioneaza!

   Profit de ocazie si te felicit. Blogul tau in contabilitate are un rating foarte bun, cu o medie de peste 3000 de vizitatori/zi și peste 8000 de afisari/zi.
   Felicitari.

   In afara de munca, poate ne mai spui si noua din secretele succesului tau. 🙂

   Numai bine,

 1. Pingback: Precizari ale Ministerului Muncii privind depunerea declaratiilor de contributii sociale - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s