Senatul a adoptat Legea ”Mica reformă” în Justiţie şi proiectul de modificare a Legii CCR

Sursa: Soim.Press

Plenul Senatului a adoptat proiectul legii „micii reforme în Justiţie”, iniţiat de Guvern, precum şi proiectul legislativ aparţinând unor senatori PDL care prevede eliminarea suspendării de drept a proceselor în urma ridicării unor excepţii de neconstituţionalitate.

Senatorii au adoptat, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, cu 76 de voturi „pentru”, 37 „împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege în forma propusă de Ministerul Justiţiei.
„Guvernul susţine proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, (…) pentru două motive foarte simple directe şi pragmatice. Primul motiv: prin acest proiect de lege se scurtează durata proceselor judiciare în România. Probabil că şi dumneavoastră aveţi foarte multe plângeri din partea cetăţenilor, la birourile dumneavoastră parlamentare, cu privire la lungimea proceselor judiciare în România. Acest proiect de lege vine să răspundă unei asemenea provocări, vine să răspundă unei asemenea doleanţe a oamenilor, de a scurta durata proceselor. În al doilea rând, este vorba de reducerea costurilor procesului judiciar. La fel de bine cunoaşteţi şi dumneavoastră, ca persoane ce sunteţi în permanent contact cu oamenii, că se plâng de costurile proceselor judiciare”, a declarat premierul Emil Boc, marţi, de la tribuna Senatului.

……….

Intregul articol, aici: Soim.Press

Reclame

2 gânduri despre “Senatul a adoptat Legea ”Mica reformă” în Justiţie şi proiectul de modificare a Legii CCR

  1. Pingback: Senatul a adoptat Legea ”Mica reformă” în Justiţie şi proiectul de modificare a Legii CCR - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s