Chipul frumos şi serios al magistratilor

Judecatorii si procurorii merita sa fie vazuti

3 July 2010 – Alberto KURTYAN,

”Este o mare onoare să deţii funcţia de magistrat. Lumea te respectă. Unii de frică, unii pentru ceea ce faci, cu sinceritate.

Dar lumea judecătorilor şi a procurorilor este, din păcate, limitată la sala de judecată.

Magistraţii nu au feţe publice … decât atunci când sunt arestaţi, târâţi în cătuşe prin dube, cu chipul murdărit de corupţie.

Atunci le vedem feţele. Când fac rele. Sau atunci când îşi dau demisia sau când vociferează răguşit cu accente nostime în acţiuni activiste sau se sinucid.

Îmi stăruie în minte imagini de magistraţi: speriaţi, supraponderali, ciufuliţi, trufaşi, guralivi, găgăuţi sau beţi mangă la volan.

Şi totuşi… aceştia nu sunt magistraţii noştri.

Majoritatea sunt oameni ca noi. Doar că nu au chip. Ei nu trăiesc în acvariul de sticlă al televizorului, ci în arhive prăfuite şi între cei patru pereţi ai sălii de judecată.

Uneori mă întreb, cine execută o pedeapsă: magistratul în sală sau condamnatul în temniţă? Dar asta este o altă discuţie.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Daţi-le imagine magistraţilor, arătaţi-ne chipul lor frumos şi serios. Ei merită o imagine bună în ochii justiţiabililor. La propriu.

Ce părere aveţi?”

În întregime, puteti citi articolul, și comentariile pe marginea subiectului, aici:  Juridice.ro

In opinia mea, acest subiect merita mentinut in atentia publicului multa vreme. Avem nevoie sa-i vedem pe magistrati, ne pot fi bune exemple dar si eu au nevoie si merita sa fie vazuti de noi.

Anunțuri

4 gânduri despre “Chipul frumos şi serios al magistratilor

 1. Nu le plang de mila, macar datorita aspectului moral al partialitatii cu care au hotarat asupra propriilor salarii, ca nu pot fi reduse cu 25% ca la tori bugetarii, desi tara se scufunda odata cu noi toti, fara discriminare, ca Titanicul, Vorba lui Szobi Cseh: si atunci aristrocratii, au continuat balul si s-au inecat in sampanie, inainte de a se ineca in oceanul care i-a inghitit laolalta, aristrocrati si plebei.
  Istoria nu ii invata pe unii nimic iar despre discriminarea promovata de magistratii Curtii Constitutionale stau marturie si voturile acestora 5-4 pentru aplicarea legii numai pentru ceilalti. ACEASTA LE VA ASIGURA SI MAI MULT DE ACUM INCOLO LA IZOLAREA AUTOIMPUSA, IN LOCUL SOLIDARITATII IN FATA CRIZEI. Respectul se toceste can uitam ca nimeni nu este mai presus de lege. Cei care uita, de fapt se autocondamna.

  • Costin,
   Trebuie sa marturisesc faptul ca poate n-am cunoscut si n-am discutat indeaproape cu multi magistrati insa, cei pe care i-am cunoscut eu, in opinia mea, sunt oameni de toata isprava si-mi pare rau ca nu sunt cunoscuti de tot mai multa lume.

   Avem nevoie, ca societate, sa le cunoastem chipurile, din multe motive. Cred ca in randul acestora putem sa descoperim veritabile modele pentru tinerii societatii romanesti care, in momentul de fata, sunt bombardati cu pseudo-modele in mass-media, pseudo-modele prezentate ca fiind cele veritabile.

   Am incredere ca odata iesiti din anonimat, si actul de justitie, devenind mai transparent,va fi implinit cu mai multa responsabilitate.

   P.S. Urmariti si comentariile de pe Juridice.ro. Sunt interesante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s