Firmele nu mai pot fi vandute sau cesionate decat cu acceptul ANAF | Infolegal.ro

Firmele nu mai pot fi vandute sau cesionate decat cu acceptul ANAF | Infolegal.ro.

Ordonanta de Urgenta pentru combaterea evaziunii modifica legea societatilor comerciale si interzice vânzarea ori cesionarea de SRL-uri cu datorii la stat si terti daca Fiscul ori creditorii se opun acestei decizii.

Daca aveti o SRL si vreti sa o vindeti ori sa o cesionati nu veti putea face acest lucru daca creditorii ori Autoritatea Fiscala  nu sunt de acord cu aceasta operatiune, conform Ordonantei de Urgenta numarul 54 adoptata în 23 iunie.

Daca ati luat decizia de înstrainare a partilor sociale ale unei firme trebuie sa certificati acest lucru, în termen de 15 zile, la Registrul Comertului care o va transmite, imediat, în forma electronica catre organele fiscale. Fiscul sau oricare alta persoana fizica sau juridica poate contesta în instanta, în termen de 30 de zile, tranzactia daca considera ca aceasta le lezeaza interesele fie ele financiare ori de alta natura. În lipsa oricarei contestatii, tranzactia se considera valabila.

“Creditorii sociali si orice alte persoane prejudiciate prin hotarârea asociatilor privitoare la transmiterea partilor sociale pot formula o cerere de opozitie prin care sa solicite instantei judecatoresti sa oblige, dupa caz, societatea sau asociatii la repararea prejudiciului cauzat, precum si daca este cazul atragerea raspunderii civile a asociatului care intentioneaza sa îsi cedeze partile sociale” se arata în documentul citat.

Actul normativ are ca scop sa blocheze suveica vânzarii firmelor cu datorii catre stat ori terti catre persoane fara adapost de la care creditorii nu mai pot recupera nimic. De altfel Money.ro a relatat pe larg acest subiect aici. În aparenta o astfel de masura ar fi buna dar poate crea si efecte perverse.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s