Citațiile Judecătoriei Oradea

Din nou, Judecătoria Oradea în primele rânduri.

Urmând oarecum exemplul Mangaliei, Judecătoria Oradea va insera, în cuprinsul citațiilor ce vor fi trimise părților unui proces, recomandarea de a urma procedura medierii.

„Incepand cu data de 25 mai 2010, citatiile intocmite de Judecatoria Oradea contin instiintarea adresata partilor de a recurge la mediere. Aceasta mentiune se va efectua manual de catre fiecare grefier de sedinta conform dispozitei luate de vicepresedintele instantei in temeiul art. 6 din Legea nr. 192/2006, potrivit anexei.

Reamintim ca rolul medierii este acela de a ajuta partile sa isi solutioneze in mod amiabil conflictul, cu un consum financiar, de timp, si de energie mai redus ca in procesul obisnuit desfasurat in fata judecatorului, si in conditii de confidentialitate.

Medierea este posibila in cauzele civile, comerciale, de dreptul familiei, de dreptul muncii. De asemenea, este posibila in procesele penale avand ca obiect infractiuni urmaribile la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar pentru celelalte infractiuni numai cu privire la pretentiile civile ale victimei impotriva infractorului.”

Felicitări Judecătoriei Oradea și  mediatorilor orădeni care s-au implicat în această acțiune.

După cum spune și colega nostră Florentina Costaș – mediator Oradea și colegă în Comisia de Promovare a Medierii, este nevoie de mai multă implicare.

În Comisia de Promovare a Medierii ne-am înscris voluntar și ne dorim să facem ca lucrurile să se schimbe la nivel național și nu doar în anumite zone unde fie magistratii fie mediatorii sunt mai inimosi, mai implicati în promovarea medierii. Însă, pentru ca o astfel de Comisie să facă ceva, are nevoie de un mandat clar în baza căruia să lucreze.

Astfel că așteptăm cu nerăbdare poziția Consiliului de Medieer în această chestiune pentru a putea pune efectiv umărul la promovarea medierii, în mod unitar.

Până atunci, mai așteptăm vești și din partea altor colegi mediatori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s