Protocol si la Turda!

Cu mult entuziasm, din partea unui coleg mediator cu initiativa, primesc urmarotul mesaj:

Am bucuria sa va anunt ca astazi 29.03.2010 la orele 16 s-a semnat un protocol intre Judecatoria Turda si Centrul de mediere Turda. Prin acest protocol s-a recunoscut implicit necesitatea promovarii medierii la Turda si zonele invecinate Turzii. De asemenea nu pot sa nu remarc deschiderea catre mediere a doamnei presedinte a Judecatoriei Turda judecator Luminita Maria Firicel. Inca de la primele contacte in vederea semarii protocolului, doamna presedinte a Judecatoriei Turda si-a aratat disponibilitatea pentru promovarea medierii. Cred ca astfel, si prin acest  protocol s-a mai facut un pas mic pentru promovarea medierii.
De asemenea, sunt dator sa va mai informez despre rezultatul divortului prin mediere cu copil minor, despre care v-am informat anterior.Acesta spre bucuria mea, a fost admis! Deci in acest moment avem 2 reusite in domeniul medierii la Turda. Speram ca si in viitor sa putem sa va mai anuntam astfel de informatii.

Boris Gusan – mediator, Centrul de Mediere Turda.

Dupa cum se observa, bucuria colegului nostru este dublă. Pe de o parte este data de faptul că s-a reuşit încheierea unui acord cu Judecătoria Turda, acord ce va aduce numeroase beneficii justitiabililor turdeni si, totodată, instanţei de judecată.  Pe de altă parte, bucuria este data de faptul că acordul de mediere încheiat de domnia sa (mediator Boris Guşan) a fost admis de instanţă.

Întrucât sunt discutii privitoare la necesitatea (obligativitatea) întocmirii anchetei sociale în cazurile de divorţ cu minori, deşi părţile ajung la o înţelegere privind încredinţarea minorului precum si cu privire la cheltuielile de întreţinere şi modul în care fiecare părinte va contribui în continuare la creşterea minorului,  este important sa primim vesti cum s-a solutionat cererea de divorţ în urma încheierii acordului de mediere.În măsura în care va fi posibil, vom publica si hotararea data de instanţă.

Împărtăşim şi noi bucuria colegului nostru mediator şi îi urăm succes în continuare.

Felicitări tuturor pentru protocolul încheiat!

De asemenea, felicităm soţii ce au avut curajul de a părăsi calea tradiţională (în instanţă) şi au ales calea prin care au scutit minorul de neajunsurile unui divorţ prelungit în instanţă şi totodată pentru faptul că au înţeles să menţină bunelşe relaţii şi în viitor, în realizarea interesului superior al copilului.

Felicitări tuturor!

Succes în continuare!

P.S. Aşteptăm tot mai multe veşti de acest gen.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s