Noi modificări privind procedura insolvenţei

În M.Of. nr. 145 de astăzi, 5 martie 2010, a fost publicată Legea nr. 25/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei.

Proiectul de lege a fost iniţiat deoarece a fost necesară o amendare a Legii insolvenţei în sensul introducerii, pe lângă condiţiile de publicitate prevăzute de lege, şi a obligativităţii publicităţii stării de insolvenţă a societăţii pe paginile web deţinute şi administrate de aceasta.

Amendamentele au fost propuse ca urmare a numeroaselor fraude comise prin intermediul unor societăţi comerciale care şi-au promovat activitatea şi după deschiderea procedurii de insolvenţă, promovându-şi serviciile prin intermediul paginilor web deţinute şi administrate, deşi procedura insolvenţei era în plină desfăşurare.

Astfel, s-a propus modificarea şi completarea art. 45 din Legea 85/2006, cu modificările şi completările ulterioare, prin introducerea unui nou alineat, după cum urmează: „(2^1) Dacă debitorul deţine sau administrează una sau mai multe pagini de internet, organele de conducere ale acestuia sunt obligate să publice pe paginile de internet proprii, în termen de 24 de ore de la data comunicării hotărârii de deschidere a procedurii, informaţiile referitoare la starea societăţii, precum şi numărul, data şi instanţa care a pronunţat hotărârea”.

Alin. (3) al art. 45 se modifică în sensul că prejudiciile suferite de terţii de bună-credinţă, ca urmare a nerespectării condiţiile de publicitate prevăzute atât de Legea nr. 85/2006, cât şi de noul act normativ, vor fi reparate în mod exclusiv de persoanele are au încheiat actele ca reprezentanţi legali ai debitorului, fără a fi atinsă averea debitorului.

Potrivit noilor reglementări, nerespectarea prevederilor art. 45 alin. (2^1) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei.

realizat de c.j. Cristina Dumitraşcu

Sursa: LegeStart.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s