T.A.T.A. şi proiectul de modificare a Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului

Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A.infiintata de tatici care doresc sa fie egali cu mamele copiilor lor in societate, in fata autoritatilor de orice tip si conform legii, care se dedica educarii si cresterii copiilor lor, care inteleg cat de important este rolul tatalui in viata propriului copil.”

Nu o data, multi dintre noi am auzit sau am vazut cazuri in care, in materie de crestere si educare a minorilor, la desfacerea casatoriei dintre parinti, minorii erau incredintati cu preponderenta mamelor, tatilor rezervandu-li-se doar un rol decorativ.   Unii dintre noi poate au cunostinta de acele situatii in care se da castig de cauza unuia din parinti pe criterii ce au in vedere starea materiala sau, in functie de alte criterii subiective.

Avand in vedere rolul important pe care il au ambii parinti in cresterea si educarea copilului lor, T.A.T.A.  face o propunere de lege ferenda care are menirea de a reduce cat mai mult posibilitatea aprecierilor subiective ale celor in drept sa faca astfel de aprecieri hotaratoare privind viitorul minorului.

Fac si eu o propunere de colaborare dlui Bogdan Draghici, presedinte T.A.T.A.,   in vederea inserarii in cuprinsul Legii 272/2004  a unor prevederi privitoare la mediere.

In contextul actual, cred ca se impune a se face o armonizare cu Legea 192/2006 (cu recentele ei modificari) si chiar sa se aduca o imbunatatire.
Ma gandesc la faptul ca prin lege sa fie gasite parghiile de motivare a acelor aflati in anumite situatii conflictuale (institutii si parinti) sa apeleze mai intai de toate la mediere.
Prin legea medierii, mediatorul, atunci cand mediaza un conflict este obligat sa tina cont de interesul superior al copilului. Aceasta obligatie cred ca trebuie reiterata si in proiectul de lege propus de
T.A.T.A.

Proiectul propus de T.A.T.A. il puteti gasi aici:

Legea nr. 272/2004 cu modificarile si completarile propuse de T.A.T.A.

Reclame

Un gând despre “T.A.T.A. şi proiectul de modificare a Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului

  1. Pingback: Discriminarea taţilor « Mediere şi mediatori

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s