Programul „Prima casa”- Guvernul aduce modificari

Guvernul a decis modificarea programului “Prima casa”

In sedinta de Guvern din 17 februarie 2010, s-a adoptat o hotarare ce restructureaza si extinde Programul Prima Casa; prin aceasta se incearca stimularea constructiei de noi locuinte.

Potrivit unui comunicat al Guvernului Romaniei, ”ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a precizat ca pentru acest an plafonul garantiilor guvernamentale alocat acestui Program este de 700 de milioane de euro.

Premierul a mentionat ca se va aplica, in continuare, mecanismul garantiilor guvernamentale pentru sprijinirea persoanelor care doresc sa achizitioneze prin Programul „Prima casa” o locuinta deja finalizata sau o locuinta aflata in stadiul de constructie „la rosu”. In aceste cazuri, plafonul individual de garantare este echivalentul in lei al sumei de 60.000 euro, a mentionat primul-ministru.
Premierul a punctat din nou avantajele acestui Program guvernamental pentru beneficiari. “Cei care astazi platesc 200 – 300 de euro chirie, cu acesti bani pot sa-si plateasca rata la casa, la o banca si sa aiba o locuinta in proprietate. Mai mult decat atat, avansul minim pe care il cerem este de 5% si nu cum este in jur de 25 – 30%, in cazul creditelor ipotecare, fara a mai fi nevoie de garantii suplimentare, pentru ca statul sa instituie o garantie care are o valoare de 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro”, a afirmat primul-ministru Emil Boc.

Intregul articol pe Juridice.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s