Mediatorii trebuie să înveţe să se sprijine reciproc!

Încep cu o invitaţie:

Lansez următoarea invitaţie tuturor mediatorilor

care deţin un sit/blog de mediere.

Pentru că nu am foarte mult timp la dispoziţie să descopăr sit-urile/blogurile de mediere, lansez invitaţia tuturor celor ce au un astfel de sit/blog să ne semnaleze existenţa lui si să lase un mesaj pe email (fanutalisman@yahoo.com) sau chiar mai jos la comentarii.

Ulterior, pe pagina Sit-uri/Bloguri care susţin medierea, le voi menţiona şi eu. De asemenea, îi invit să intre pe forum şi să semnaleze existenţa blogului şi aici:

Recomandaţi saituri ce abordeaza medierea si care credeţi că sunt utile celor interesaţi de mediere

M-aş bucura dacă fiecare mediator ar proceda în acelaşi mod.

Fiind la începuturile ei, medierea este foarte putin cunoscută de cei ce ar putea avea nevoie de această procedură amiabilă pentru a-şi soluţiona conflictele.

De aceea, începuturile sunt foarte grele şi pentru mediatori.

Înainte ca oamneii sa vina la mediere, trebuie ca mai întăi să cunoscă această instituţie şi avantajele ei.

Am lansat Forum – Mediere şi mediatori pentru a incuraja pe cei doritori să cunoasca mai mult şi mai aplicat medierea, în dialog cu mediatorii, pentru ca treptat oamenii sa capete incredere şi să apeleze la mediatori.Mai mult decât atât, cred că este un prilej foarte bun ca fiecare dintre mediatorii inscrisi sa se faca si ei cunoscuti oamenilor.

Din pacate, alta posibilitate ca cineva sa ne cunoasca inainte de a apela la mediere nu avem .

Mediul online este unul propice si fertil. Poate fi foarte bine utilizat atât în promovarea medierii cât şi în promovarea mediatorilor.

În acest sens, am făcut câteva sugestii aici: Cum se pot promova mediatorii? Astfel de recomandări veti găsi şi pe sit-ul Medierea.ro, administrat cu multă dăruire de dl Şuştag Zeno.

Momentan, pare a fi un „monolog” pe Forum – Mediere şimediatori, după cum sugerează colegul nostru Dediu Nicolae, aici: Forum-Mediere si mediatori…….un forum al clicurilor pentru trafic! dar este doar începutul.Deja au fost deschise subiecte importante, de larg interes şi am primit şi susţinerea unor specialişti în drept.

Imi pare rău să o spun dar acest gen de acţiuni fac rău celui ce le lansează şi implicit medierii.

Nu voi răspunde acestor atacuri. Am dat un răspuns aici http://www.medierea.ro/forum/viewtopic.php?f=25&t=588&p=2302#p2300 şi cred că este suficient.

Prin urmare, cred că putem începe prin a învăţa să fim solidari, prin a învăţa să ne sprijinim reciproc.

Personal, am început să fac acest lucru trecând la blogroll sit-uri/bloguri care promovează medierea şi ulterior am deschis pagina Sit-uri/Bloguri care ne susţin. Cred că voi schimba denumirea paginii în Sit-uri/Bloguri care susţin medierea, pentru a nu mai da naştere la interpretări.

Doar împreună vom reuşi!

Succes tuturor!


Reclame

9 gânduri despre “Mediatorii trebuie să înveţe să se sprijine reciproc!

 1. Multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Nu pornesc cu gandul sa ma imbogatesc, dar la o viata decenta ma ganedsc cu siguranta. Nu poti merge la infinit pe gratis.
  Si cum nu stiam la ce usa sa bat pentru a ma informa mai bine , am inceput sa caut si asa v-am descoperit.
  Adevarul e ca imi place foarte mult sa comunic, sa negociez , sa aplanez conflicte, desi de aici si pana la mediator profesionist e cale de urmat.
  Problema principala spun eu , sta in mentalitate , cu asta se vor lupta mediatorii, chiar daca legea ajuta.Judecatorii vor da si ei o mana de ajutor pentru ca asa se vor elibera de foarte mult steril.
  Tinem aproape.

 2. Salve, Raspunsul meu este o intrebare : Va functiona aceasta institutie care se chiama MEDIERE?
  Eu nu sunt mediator dar ma bate gadul sa urmez un curs in acest sens.
  DAR OARE MERITA? cand voi avea primii banuti de pe urma acestei meserii?
  Cu ce ne luptam? cu o legislatie inca in fasa? si cu o mentalitate care e de departe ostila promovarii medierii.
  Eu sunt optimista dar voi ma dezarmati stimati mediatori cu state vechi. Oricum succes.. si apropo mediere trebuie mult mediatizata inca.

  • @Info,
   Bun venit.
   Medierea va functiona. Daca merita? Cred ca tine de fiecare. Daca ne imaginam ca se poate face o afacere din mediere, nu cred. Daca vom putea trai decent din exercitarea profesiei de mediator, cred ca va fi posibil in viitorul, sper, apropiat.
   Legislatia, daca te referi la mediere, este de asa natura incat medierea sa functioneze.
   Eu, in mediere nu prea am state vechi. Abia acum ma autorizez. Daca te dezarmam, imi pare rau, dar as vrea sa stiu si care este motivul.
   In ceea ce priveste promovarea, da, cred ca este necesara o mediatizare mai buna. Insa, daca magistratii vor intelege ce rol au, lucrurile vor evolua.
   S-auzim de bine.

 3. Fanuta,

  multumesc pentru intimpinare si apreciez realmente atitudinea ta. daca masa critica a colegilor dumitale, mediatorii, ar avea-o, nu v-ati mai cheltui inutil energia inspre a va lupta intre voi, ci v-ati focusa inspre a organiza , promova si executa corect si eficient serviciul denumit Mediere, care ar putea aduce beneficii si celor care il ofera si, mai ales, celor ofertati – adica noi, cetatenii.

  pentru moment, insa, pot sa te asigur ca perceptia mea este ca atita vreme cit va „bateti” intre voi, diversele Asociatii al Mediatorilor , cu orgoliului unor pustani care-si disputa curtea din spatele blocului etalindu-si muschii si pretentiile de „‘al mai tare din parcare”, CREDIBILITATEA corpului meditorilor tinde asimptotic spre zero…
  mai mult, lipsa totala de abilitati manageriale ale majoritatii membrilor CdM, interesele meschine personale sau de grup ale membrelor CdM (evidente chiar si pt mine un privitor din afara al fenomenului) si, nu in ultimul rind, orgolii bolnave in rindul acelorasi cocoane prafuite mental din CdM fac imposibil indeplinirea de catre CdM a rolului sau.

  asadar, eu una va doresc succes in a aduce pe fagasul normal caruta Medierii, care a luat-o razna rau de tot, inainte de a functiona…

  • @Ont,

   Din pacate, cred ca trebuie sa-ti dam dreptate.
   Pana nu va exista o oarecare coeziune a corpului mediatorilor, probabil ca efecte mari, la nivel;ul societatii nu vor fi. Insa, trebuie sa-ti spun ca am cunoscut oameni minunati care au intrat in profesie nu pentru ca este o oportunitate ci pentru ca li se potriveste. Am incredere ca sunt multi astfel de opameni in randul mediatorilor autorizati doar ca acestia nu sunt vizibili.

   In timp, sper sa reusim. Este greu sa inveti din greselile altora dar poate macar din propriile noastre greseli vom invata.

   Pe forumul de mediere chiar indemn oamenii sa iasa din anonimat pentru ca activitatea de mediere, in contextul actual, nu este tocmai usor de profesat iar oamenii trebuie sa poata avea incredere in mediatori si exista astfel de mediatori in care poti avea deplina incredere. Trebuie doar sa iasa la lumina. (http://mediere.forumvalue.com/promovare-mediatori-f29/cum-se-pot-promova-mediatorii-t43.htm)
   Plecand de la anumite exemple insa, mi-as dori sa nu cadem in capcana generalizarii.

   Am mai spus-o si cu alta ocazie (https://medierea.wordpress.com/2010/02/12/cum-combatem-opiniile-contrare-implementarii-medierii/) nu stiu care sunt motivele care i-au determinat pe ceilalti sa devina mediatori.
   Ceea ce este important pentru mine este modul in care imi voi exercita eu aceasta profesie. Eu ma cunosc pe mine si motivele ce m-au determinat sa fac acest pas.
   Personal, cred in efectele curative ale medierii; cred ca societatea romaneasca va suferi schimbari profunde daca vom reusi implementarea medierii iar aceste schimbari le va simti probabil copilul meu, abia.

   In ceea ce priveste asociatiile, personal nu m-am inscris in niciuna, tocmai din acest motiv. Astept si eu o asociatie care sa incerce sa uneasca mediatorii si nu sa-i dezbine.

   Totusi, am incredere in viitorul medierii, si in efectele ei curative asupra societatii romanesti!

   Ma bucur de dialog.
   Te mai astept,
   Toate cele bune.

 4. mari mediator, mari orgolii….

  daca voiati sa faceti bine medierii, nu-l mai impungeati in nici un fel pe colegul dvs…
  reactionind chiar si „marinimos”, in virful stogului, sinteti in aceeasi situatie cu el.

  • @Bun venit, pe meleagurile medierii.
   Mediatorii sunt si ei oameni si astfel sunt si ei supusi greselii.
   Poate ca aveti dreptate dar supararea de moment, bat-o vina…

   Important este sa invatam din greseli!

   Toate cele bune.

 5. Colegului Bejeus ii recomand cu mare drag un curs in materie de comunicare: http://cumcomunici.ro/
  S-ar putea sa-ti folosesca.

  Si, dragul meu coleg, in virtutea dreptului la replica, ai fi putut sa-mi publici comentariul si nu sa-l stergi. Raspunsul tau vine ca nuca in perete fara ce am spus eu anterior. Dar, nu ma mai obosesc. Aceste lucruri fac rau medierii.
  S-auzim de bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s