De ce divorţ prin mediere?

Pot fi rezolvate prin mediere neîntelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, precum si alte neinţelegeri inerente unui astfel de eveniment mai puţin fericit în viaţa de familie.
Divorţul în sine poate constitui o trauma atât pentru copii cât şi pentru soţi, implicaţi direct în acţiunea de divorţ.
Pentru ca traumele să fie de o amploare ceva mai mică si pentru ca foştii soţi să poată conlucra în a-şi educa în continuare copiii, fără un stres suplimentar, odată decizia luată, este recomandat ca cei doi soţi să recurgă mai întâi la mediator.

Pe lângă faptul că se pot păstra relaţiile dintre soţi la un anumit nivel care să le permită o colaborare viitoare, mai putem vorbi şi de câteva avantaje de natură pecuniară. Costurile pot fi sensibil mai mici.

Ce alte beneficii credeţi că poate aduce o astfel de procedură amiabilă, în cazul divorţului, pentru minorii implicaţi? Dar pentru soţi?

Pentru mai multe, accesati Forum – Mediere si mediatori.

Anunțuri

5 gânduri despre “De ce divorţ prin mediere?

 1. Tocmai am divortat…insa nu am reusit (noi, sotii) sa ajungem la un consens; a trebuit sa ajungem in fata unui judecator. Desi ne-am comportat absolut civilizat (vom vedea care vor fi relatiile finale dupa partaj), nu am reusit sa ne intelegem inainte. Eu am ales sa ma reprezint singur (eu am depus actiunea de divort); am parerea ca avocatul nevestei a incasat onorariul de pomana. Nevasta mi-a spus ca beneficiaza de un „pachet” de servicii avocatesti si ca voi vedea avantajele ei la partaj. I-am urat succes 🙂 . Ca sa revin la topic: in mod normal, o intelegere intre cei doi soti care doresc sa divorteze este cea mai simpla solutie, insa sunt rare cazurile. In plus, daca cei doi soti ajung singuri la intelegerea privind divortul, pentru ce mai trebuie sa plateasca un mediator ?

  • Intr-adevar, daca sotii se inteleg cu privire la desfacerea casatoriei si la toate celelalte aspecte, este minunat! Nu mai au nevoie de mediator!

   Insa, daca nu se inteleg, exista sansa ca in cadrul sedintelor de mediere sa se ajunga la un acord, chiar si numai partial. De multe ori am auzit partile spunand, nu venim la mediere ca nu reusim sa ne intelegem. Ori, tocmai acesta este rolul medierii si al mediatorului, sa sprijine partile astfel incat acestea sa ajunga la o intelegere amiabila, reciproc avantajoasa! Altfel, de ce ar mai apela la mediator?

   Daca vorbim de partajul bunurilor comune, acesta poate fi realizat prin mediere iar partile pot beneficia de restituirea taxei de timbru de 3%, in conditiile in care, prin Legea 202/2010 s-au abrogat dispozitiile privitoare la restituirea taxei de timbru, in urma unei tranzactii.

   In plus, prin acordul de mediere lucrurile se simplifica, termenele sunt mai scurte si, ca atare, si costurile sunt diminuate, nemaivorbind de stresul asteptarii in instnta.
   Si, acestea sunt numai cateva dintre motivele pentru care este de preferat sa se recurga la mediere.

 2. Pingback: Mica reforma a fost adoptata!!! « Mediere şi mediatori

 3. SUNT FERICITA CA E POSIBIL UN VERDICT RAPID SI CIVILIZAT.
  AM O INTREBARE: CINE POATE FI MEDIATOR? NOTARIATUL??? Ca MAINE MA DUC SA DIVORTEZ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s