Medierea salvează instantele din Romania

Legea Medierii a devenit, în sfârşit, funcţională, prin votul dat astăzi, în plen, de Camera Deputaţilor. Prin adoptarea modificărilor la Legea 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, se trece la un nivel superior al acestei profesii, iar medierea poate fi considerată o soluţie la îndemâna cetăţeanului pentru rezolvarea litigiilor, pe lângă clasica modalitate de apelare la Instanţă.

Este important de subliniat faptul că, înainte de termen, am adoptat în Legea medierii modificările impuse de Directiva Europeană 52/2008, care solicita ca măsurile recomandate să fie adoptate până în noiembrie 2010.

Mă bucură faptul că profesia liberală de mediator va funcţiona în cele din urmă, iar misiunea instanţelor va fi considerabil uşurată. Cred cu tărie că Legea medierii ajută la sănătatea sistemului judiciar, vizibil îngreunat de numărul dosarelor rămase nesoluţionate în instanţe, care a crescut alarmant în ultimii trei ani. Vorbim despre o creştere de aproape 130.000 de dosare în această perioadă.

Continuarea pe Juridice.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s